Solidkartong för industrin

Solidkartong för industrin
Vi tillverkar kartong för mångsidig användning inom industrin. Användningsområden kan exempelvis vara skyddsemballage, material för logistiska ändamål eller material som ingår i en produkt.

Vi kan laminera upp till sju lager av olika material, och på så sätt skräddarsy produkten för just ert ändamål. Kanske behöver ni ett material som ska tåla väta i nedre skiktet och samtidigt ett överskikt som skyddar mot repor. Vi har gedigen erfarenhet att ta fram produkter som möter olika kravställningar.

Avancerade pallmellanlägg
Vi producerar pallmellanlägg för olika ändamål.

Pallmellanlägg – Använder ni idag pallmellanlägg i plast eller hdf? Vi producerar pallmellanlägg i kartong som i de flesta fall kan ersätta ert nuvarande pallmellanlägg. Pallmellanlägget är 100% återvinningsbart och vanligtvis lika tåligt som ett pallmellanlägg i hdf.

Pallmellanlägg med inbyggt rostskydd – Har ni problem med att era bearbetade metallprodukter rostar mellan era olika processteg eller på väg till kund? Vi producerar pallmellanlägg i kartong med inbyggt rostskydd. Pallmellanlägget är 100% återvinningsbart och slängs som kartong efter att det använts.

Pallmellanlägg med vattentålig och dammfri yta – Vi producerar pallmellanlägg med ett tunt skikt av PE-beläggning på ytorna. Det tunna plastskiktet gör mellanläggets yta vattentålig samtidigt som de små pappersfibrerna från kartongen stannar i kartongen, produkten blir också tålig och kan återanvändas ett antal gånger innan den går för återvinning. Mellanlägget är 98% återvinningsbart och slängs som kartong efter att det använts. Dvs plasten och pappersfibrerna separeras likt ett mjölkpaket då det återanvänds till ny kartong.

Pallmellanlägg med Non woven – Har ni repkänsliga produkter? Vi producerar pallmellanlägg med en Non woven yta.  Non woven finns i många olika utföranden, med mängder av olika egenskaper vad gäller tålighet, genomsläpp av vatten och luft, motståndskraft, absorption etc.

Slip sheets
Transportera mer till lägre kostnad. Med Slip Sheets kan du snabbt och effektivt lasta och transportera produkter utan behov av pallar.

Vi producerar slip sheets efter dina behov. Standardprodukten är tillverkad från Kraftliner och kan kompletteras med barriärer som vattentåliga beläggningar etc.

Våra Slip sheets är 100% återvinningsbara och tillverkade av en förnybar resurs vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ till träpallar.

Övrigt
Använder ni idag plastmaterial för att skydda era produkter, kanske kan vi hjälpa er ta fram ett material med kraftigt reducerat plastinnehåll eller rentav 100% återvinningsbart.

YTVIKT
125 – 2 500 gsm
TJOCKLEK
0,2 – 3,5 mm
ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Avancerade pallmellanlägg, remsor, trissor, rondeller, kartong med rostskydd (VCI) och mycket mer.

Galleri av industriprodukter tillverkade av kartong